Kaljukits kirjutas:Tutvusin põgusalt hindamistega postmarkide osas
http://www.filateelia.ee/hindamine/
Kuna puuduvad kommentaarid, jääb mulle isiklikult küll segaseks, mida tegelikult on hinnatud.
Miinushinnete osas on nagu pilt selgem.
100% arusaamatu, miks sai Aasta lind – kanakull/ 318-05.04.05

143 punkti
aga Lastekaitsepäev/ 323-01.06.05

vaid 83

See, mida hinnati, jääb hindajate enda südametunnistusele. Kuidas need punktid tekkisid - siis ma ei julge praegu küll 100% kindlusega väita, et see alati on nii olnud, kuid vähemalt viimastel aastatel on hinnatud nii, et on margile/templile/tervikasjale võimalik anda hinne skaalal +2. +1. 0. -1 ja -2. Punktide summa on erinevate hindajate poolt pandud punktide summa.
Mis puutub Minu Markide hindamisse, siis tehniliselt ei ole miski võimatu. Aga kuidas see reaalselt välja nägema hakkaks, selle kohta ma hetkel isegi ei oska öelda. Küsimused mis mul endal pähe tekivad on pigem organisatsioonilised ja emotsionaalsed: Kas me võiks eeldada, et kõik on nõus, et nende tehtud Minu Marki hinnatakse? Edaspidi võiks ju ehk üritada selgitada see välja, et kas tegija on sellega nõus või ei ole - kuid siis ilmselt on hindamine võimalik toime panna alles järgmise aasta lõpus ja nende Minu Markide vahel, mille kohta on teada, et tegija on nõus hindamisel osalisemisega. Võimalik muidugi, et ma kujutan seda probleemi, et kellegil võiks selle vastu midagi olla, et tema Minu Marki hinnatakse, minu ettekujutuse vili.
Ja noh, siis me saaksime ka hinnata neid marke, mille kohta on nõusolek olemas- ehk need pingeread kaotaks natuke oma väärtusest, kuna võibolla mõni väga hea Minu Mark ei osale hääletamisel, kuna a) omanik/tegija ei ole sellega nõus b) selle nõusoleku kohta info puudub.
Aga põhimõtteliselt ei ole mul selle hindamise tegemise vastu midagi.