Meeldivad markide müügikohad

Siia võiks postitada filateelia-alaseid küsimusi ja probleeme, millele kogenumatelt kommentaari soovitakse või siis häid nõuandeid, mis ka huvikaaslastel kasulik teada võiks olla
Post Reply
Jaanus
Posts: 740
Joined: 12.10.2006 10:08
Location: Luua, Jõgevamaa
Contact:

Meeldivad markide müügikohad

Post by Jaanus »

Tere!
Kutsun siin jagama positiivseid kogemusi eesti postmarkide ostmisest erinevatest Eesti Posti müügikohtadest. Et kui oled saanud soovitud marke, kvaliteediga probleeme ei ole, suhtumine on asjatundlik ja sõbralik, andke sellest kiitusega teada.
Ise elan Tartu-Jõgeva piirkonnas ja olen viimasel ajal kogenud pigem probleeme - kas on teenendaja pidevalt pahas tujus või saadetakse ühest kassast teise ja teisest esimesse tagasi, kuigi soovitud mark on klaasi all näha või satutakse üldse segadusse ja hämmeldusse, kui sa midagi muud peale standardmargi küsid. Ühe spetsialiseeritud müügipunkti puhul olen ka hobikaaslastelt kuulnud, et müüja asjatundmatuse pärast on nad müügipunkti teenustest loobunud. Omaarust ei ole ma liiga kapriisne, marke tarvitan põhiliselt kirjade saatmiseks.
Seega - jagage palun oma meeldivaid kogemusi!
Jaanus
-----------
katts1985
Posts: 4
Joined: 08.01.2008 20:45

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by katts1985 »

Ei kogu küll postmarke,aga kasutan neid tihti kirjade saatmiseks.
Enamus kokkupuuteid on Haapsalu Postkontori postipoega.Ega nad eriti midagi peale nende 9,- postipasunate mulle anda taha(enamus kirju ,kaarte läheb välismaale).Kui küsingi midagi muud siis kostab ainult puhkimist ja ohkimist.Üks vanem proua lausa loobib sulle marke,kui midagi muud küsid.

Aga kiidaks hoopis Saue postkontorit.:)Oleks selliseid veel rohkem:)
Acin
Posts: 11
Joined: 01.11.2008 19:09

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Acin »

Tervist kõigile,

Minu positiivne kogemus on markide ostmisega Sinimäega (Ida-Virumaa), Nõmme postkontor (Harjumaa) ja Suiguga (kahjuks suleti, Pärnumaa). Sinimäelt on võimalus ka tellida ja teatatakse kui on saabunud. Alati püütakse vastu tulla soovidele (nt soovin tervet poognat või nurga nelikuid jne). Alati olen saanud juurde ka postmarki tutvustava infolehe, tänu sellele olen saanud koguda kõik, mis on olnud trükis. Ja tänu neile postkontoritele ole hakanud ka koguma maksimumkaarte. :D
Neg kogemus on mul Tallinna postkontor (Narva mnt 1), kus mind saadeti filateelia poest lihtsalt välja, et pole siia tere tulnud. Ja vot enam ma sinna ei lähe. :?
Kaljukits
Posts: 60
Joined: 04.11.2008 12:51
Location: Keila
Contact:

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Kaljukits »

katts1985 wrote:Aga kiidaks hoopis Saue postkontorit.:)Oleks selliseid veel rohkem:)
Ühinen!
Lugupidamisega,
Tõnis
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by elmo »

Jaanus on algatanud väärt teema, millest võiksid kasulikku leida kõik asjaosalised.

Filatelistide edukas teenindamine eeldab veidi asjatundlikkust filateelia alal. Minimaalselt vajalik saab koos filatelistidest klientidega töö käigus mõlema osapoole hea tahte korral hõlpsasti selgeks, kuid selleks peab filateliste klientide hulgas leiduma. Päris iga postiasutuse püsiklientide hulgas ei pruugi neid ollagi. Kust need teadmised-kogemused ikka tulevad, kui filatelistide teenindamist üliharva ette tuleb. Lisaks veel uued inimesed teenindajate hulgas. Järelikult:
1) teenindajate teadmiste-oskuste parandamises on väikesed võimalused ka meil filatelistidel
2) paremat teenindamist võiks loota postkontoritest, mille klientide hulgas on rohkem filateliste

Kärdlas on filateliste viimastel aastakümnetel kogu aeg leidunud ning seetõttu julgen Kärdla postkontorit huvikaaslastele soovitada küll.
Jaanus
Posts: 740
Joined: 12.10.2006 10:08
Location: Luua, Jõgevamaa
Contact:

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Jaanus »

Teema on algatatud ka selleks, et otseselt või kaudselt näidata negatiivsetele müüjatele, et asjal on ka positiivne pool, et leidub neid, kes teevad oma tööd hästi. Kui spetsialiseeritud müügipunktis, kus pidevalt ostavad just filatelistid, töötab vingus ninaga inimene, kes pidevalt ohib ja näitab, et klient on talle koormaks, on ta asjast valasti aru saanud. Kui 1-inimesega järjekorras kulub 15-20 min, et lihtkiri posti panna, on samuti midagi valesti. Kui toidupoes keegi hambaid kiristades vorsti lõikaks või koore asemel mulle majoneesi annaks, saaks ta varsti sule sappa.
Kui sul on olnud kodukohas postkontor igati asjaliku, sõbraliku ja oma tööd tundva töötajaga ning kui see siis kinni pannakse, on soov leida jälle kuskilt sideasutus, kuhu sisened ja kust väljud meeldiva tundega, mitte räsituna nagu lahingust.
Jaanus
Posts: 740
Joined: 12.10.2006 10:08
Location: Luua, Jõgevamaa
Contact:

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Jaanus »

Meeldivaid kogemusi on mul viimasel ajal olnud Palamuse postkontoris. Soovidesse suhtutakse tähelepanelikult, tellitakse, mida vaja, asi toimib. Aitäh! Ainuke väike probleem on 10 margiga väikepoognatega. Kuna Eesti Post saadab piltmarke 5-kaupa, pole väikesest sidest võimalik lehekest saada. Nii olengi mõne poogna ostnud Riiast (umbes nominaalhinnaga), kuigi mõistlikum oleks ilmselt Eestist osta?
Jaanus
Posts: 740
Joined: 12.10.2006 10:08
Location: Luua, Jõgevamaa
Contact:

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Jaanus »

Lugesin ka Acin-i kommentaari teist poolt. Sama kogemus Tartust - sulle antakse mõista, et sa pole eriti teretulnud ja vahel teenindatakse "võib ju kah" põhimõttel. Huvitav - 2 suuremat linna, spetsialiseeritud müügikohad ja selline teenindus?
Robert
Posts: 20
Joined: 04.11.2010 16:35

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Robert »

Tere

Olen uus tulija teie maailma ja otsin ka postkontoreid kus mida on ja loomulikult puutun siis ka kokku teenindusega. Lugedes eelpool öelduid kommentaare siis minule meeldis Narva mnt. filateelia nurk. Väga abivalmis ja palju küsimusi. Tallinnas meeldis veel väga Rocca , Nõmme, Tondi postkontorid. Oli ka selliseid keskpäraseid teenindusi aga üldse ei meeldinud Kristiine postiteenindus. Natuke varganäo tunne tekkis. Valikut näidati nii eemalt et .... no teate küll. Põhiline reaktsioon on et vaadake siit klaasi alt. No mina siis jälle et ega ma näitusele ei tulnud, ma ikka kaupa valima ja näidake aga varud ette. Eks nad siis toovad om kullavarud välja ja mõni läheb ka asja peale isegi hasarti :D . Eks aja jooksul saab ka mööda Eestit ringi liikudes teiste linnade postiasutuste kohta kogemusi.
Robert
Posts: 20
Joined: 04.11.2010 16:35

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by Robert »

Olen veel nii mõneski kontoris käinud. näiteks Võru ja Põlva igati meeldivad teenindajad aga Tallinnas Ülemiste kontorisse minge ainult hädakorral. Kirja jaoks ehk saate margi, enamat kindlasti mitte.
imbrik
Posts: 65
Joined: 27.11.2018 17:55
Location: Tallinn

Re: Meeldivad markide müügikohad

Post by imbrik »

Sain väga vastutuleliku ja abivalmi teeninduse osaliseks Arsenali keskuse postkontoris. Noormeapoolsele vene aktsendiga naisterahvale kiitus!
Post Reply

Return to “Filateelia-alased küsimused, vastused ja nõuanded”