filateelia.ee foorum

Selle foorumi alla kõik uudised, küsimused, vastused ja hoiatused, mis käsitlevad arvuti kasutamist filateeliainfo hankimisel: seesama foorum, www.filateelia.ee veeb, filateeliauudiste list ning samalaadsed infokanalid mujal.
Post Reply
rain
Administraator
Posts: 56
Joined: 08.08.2004 12:38

filateelia.ee foorum

Post by rain »

Niih, esimene teema siis filateelia.ee foorumis, kuid kahjuks ei ole see mitte filateelia teemaline.

Esimene asi mis hinge peal on, on foorumi eesti keel. Vastavat keele faili sirvides jäi silma, et mitte kõik pole ära tõlgitud. Osad vead ja tõlkimata jäänud osad, mis esimese hooga silma jäid, tõlkisin/parandasin ära. Kuid kindlasti on seal veel kaheldavaid kohti ja tõlkimata jäänud kohti. Eks ma püüan neid ajapikku tõlkida ja korrigeerida. Ja igasugused tähelepanekud/ettepanekud on teretulnud.

Teine asi, mis silma jäi on emotsioonid. Mõeldud on siis neid naerunäoga pildikesi, mida tuntakse smailide, Smiley-de, emotikonide ja võibolla veel mõne nime all. Et siis mida rahvast arvab - milline võiks jääda. Minu arust see emotsioonid nagu ei ole päris hea tõlge selle koha peal.

Selles suhtes, kui palju filateelia.ee foorumisse alamfoorumeid ja mis teemalised need tulevad, sai esialgu otsustatud, et vaatab kuidas kujuneb. Hulga olen näinud foorumumeid, kus on hulk erinevaid foorumite gruppe ja alamfoorumeid, põhiline jutt käib aga ühes foorumis ja teised on tühjad. Nii et mõistlik oleks neid tekitada, nii kuidas vajadust on. Ilmselt oleks äkki vajadust esialgu lisaks filateelia.ee arenduse foorumile lisaks ka mingit üldist filateelia teemalise arutelu foorumit - ja sealt vaataks - kui hakkab mingil kindlal teemal palju poste olema, siis võiks vast eraldi alamfoorumi tekitada. See on muidugi minu isiklik seisukoht ja igasugune vastukaja selles osas oleks teretulnud.
Last edited by rain on 23.09.2004 01:13, edited 1 time in total.
elmo
Administraator
Posts: 4299
Joined: 08.08.2004 13:44

Post by elmo »

Teadmiseks kasutajatele!

Kuna olen foorumi haldamisel algaja, siis kõikides foorumi kasutamisega seotud tehnilistes küsimustes soovitan pöörduda Raini poole
Külaline (Ervsal)

Registreerumine

Post by Külaline (Ervsal) »

Kõik on ju väga tore, aga kui tahaks oma kasutajanime ja parooliga siseneda, siis ei lähe see kohe mitte õnneks... Saatsin ka meili Rainile juba üle kahe nädala tagasi ja vastust pole siiani saanud. Ja sisse logida ei saa endiselt... Samad probleemid on minu teada veel mitmel kasutajal, nii et ehk annaks selle asjaga midagi ette võtta? Sest asi iseenesest on ju kena, nagu saarlased ütlevad...
rain
Administraator
Posts: 56
Joined: 08.08.2004 12:38

Post by rain »

Kõigepealt minu vabandused, ervsal-i ees, kuna unustasin täitsa ära, et minu kaustaja e-maili aadressiks on määratud admin@filateelia.ee. Igatahes katsun nüüd ka sellel postkastil silma peal hoida.

Tuleb tunnistada, et see on ka minul esimene foorum, mida administreerida ja phpBB foorumit olen ma varem ainult kasutajana kasutanud. Aga ma loodan kasutajate mõistvale suhtumisele ja küll kõiksugu tekkida võivad probleemid ka lahendatud saavad.

Praeguse probleemi põhjuseks paistab olevat see, et millegi pärast osad kasutajad ei muutu registreerimisel aktiivseks - peaks olema määratud küll, et mingit aktiveerimist ei toimu, kuid paistab, et sellega on mingi kala. Sest tundub, et mõned registreeritud kasutajad on kohe aktiivsed. Katsun selle probleemiga lähiajal tegeleda. Nii kaua kui kellelgi mingil põhjusel sisselogimine ei õnnestu, siis võiks saata maili admin@filateelia.ee või siis postitada oma mure siia teemasse (lisada tuleks kindlasti kasutajanimi, mis sai foorumi registreerimisel pandud)

Praegu vaatan kõik olemasolevad kasutajad üle, et nad kõik ikka aktiivsed oleks, nii et kui veel probleeme peaks tekkima, siis andke aga teada.
rain
Administraator
Posts: 56
Joined: 08.08.2004 12:38

Post by rain »

Nüüd peaks uute kasutajate liitumisega seotud jamad kõrvaldatud olema. Ilmselt on vaja kasutaja konto aktiveerimist juhul, kui klikkida lingil a'la nõustun tingimustega ja olen noorem kui 13 aastat. Kui aga klkkida lingil, et nõustun ja olen vanem kui 13 aastat, siis saab kohe foorumisse ka sisse logida :)

Selle vanuse asja kohta olekski küsimus, et kas seda valikut on sinna vaja? Nii palju kui ma phpBB foorumist lugesin ja targemaks sain, siis on see seal sel põhjusel, et vähemalt mõnigates riikides ei ole noorematel kui 13 a. lubatud enda kohta käivat informatsiooni anda ilma vanemate nõusolekuta vms. Kas eestis ka midagi sellist toimib ja kas see peaks seal sel põhjusel olema või pole see oluline?
Last edited by rain on 23.12.2005 01:53, edited 1 time in total.
dragut

Post by dragut »

Kui tahta teemade juures olevaid kuupäevi saada sellisele kujule:
23.09.2004 02:03
siis seda saab muuta selliseks minnes profiili ja pannes "Kuupäeva formaat" lahtrisse järgmise rea:
d.m.Y H:i
Kes inglise keelest aru saab ja tahab endale sellise kuupäeva formaadi teha nagu talle meeldib, siis klikkides kuupäeva formaadi juures oleval lingil date() saab näha nende tähtede tähendusi millest see formaat kokku pannakse.

Kõik kasutajad kes liituvad peale praegust hetke, neil on ülaltoodud kuupäeva formaat vaikimisi. Teised peavad selle selliseks ise muutma või mulle teada andma, võin ka ise ära muuta.

Kuupäeva formaadi muutsin selliseks kuna tundub, et see on rohkem traditsioonilisem ja eesti pärase kui see mis alguses vaikimisi oli.
Pearu
Posts: 13
Joined: 08.10.2004 23:12

Post by Pearu »

Muudaks postituste järjekorda. Praegu on nii, et uued on lõpus ja vanad on alguses.
Teeks nii, et kui teema lahti võtad, siis kõige uuem on ees.
Mõni teema on nii pikaks venid, et peab tohutult lappama, enne kui värskeni jõuad. Kuidagi tülikas on.

Ette tänades
rain
Administraator
Posts: 56
Joined: 08.08.2004 12:38

Post by rain »

Üks variant kuidas on lihtsam lugemata postitusteni jõuda on see, et kui oled sisse loginud ja teemas on sinu poolt lugemata postitusi, siis selle teema ees on väike noole ja kastikesega märk. See viitab kohe esimese lugemata postituseni.

Ma ei ole väga veendunud, et postituste järjekorra muutmine asja mugavamaks teeks - kuidagi loogiline on lugeda nii nagu raamatut - ülevalt alla. Uuemad siis tulevad alla poole.

Aga see on muidugi minu isiklik arvamus ja tore oleks ka teiste kasutajate arvamust selles osas kuulda :)
Vaido
Posts: 142
Joined: 19.08.2004 02:16
Location: Tartu
Contact:

Post by Vaido »

rain wrote:Üks variant kuidas on lihtsam lugemata postitusteni jõuda on see, et kui oled sisse loginud ja teemas on sinu poolt lugemata postitusi, siis selle teema ees on väike noole ja kastikesega märk. See viitab kohe esimese lugemata postituseni.

Ma ei ole väga veendunud, et postituste järjekorra muutmine asja mugavamaks teeks - kuidagi loogiline on lugeda nii nagu raamatut - ülevalt alla. Uuemad siis tulevad alla poole.

Aga see on muidugi minu isiklik arvamus ja tore oleks ka teiste kasutajate arvamust selles osas kuulda :)
Foorumi avalehel paremal pool on kasulik viide, kuhu võiks minna:
Vaata peale eelmist külastust postitatud teateid
See toob automaatselt viimased uudised välja...

Sorteerimiseks vajalik nupuke on tegelikult teema alumises osas olemas:
Reasta teated: Kõik teated1 Päev7 Päeva2 Nädalat1 Kuu3 Kuud6 Kuud1 Aasta Vanemad eesUuemad ees

Aga seda vist ei saa salvestada oma profiilis kuidagi ja kehtib ainult ühekordselt... nii et kui oled juba lõppu jõudnud, siis pole sellest enam suuremat kasu... kui ta üleval oleks, siis ehk veel võiks seda klõpsida...
Pole ka selle phpBB programmiga nii kursis, et oskaks kohe öelda, kas seda saaks kuidagi üles liigutada või siis igaüks oma profiilis paika panna ja salvestada...

Kiiresti saab lehe lõppu kasutades Ctrl+End või siis Page Down klahvi all hoides:-) ... kasutan neid suht palju seda punaste tabelit lapates (või siis Page Up ja Ctrl+Home), nii et on päris käepäraseks saanud...
Pearu
Posts: 13
Joined: 08.10.2004 23:12

Post by Pearu »

Ma ei ole väga veendunud, et postituste järjekorra muutmine asja mugavamaks teeks - kuidagi loogiline on lugeda nii nagu raamatut - ülevalt alla. Uuemad siis tulevad alla poole.
Raamatuga võrdlemine on muidugi hea, aga raamatu lugemise jätkamiseks sealt kus järjehoidja ei ole vaja ju raamatut hakata lappama algusest, et jõuda järjehoidjani.

Samuti on foorumi teemad suht postitustevaesed nagu teatri kavalehed. Siis ei ole ju küsimust. Kui on pikemad teemad nagu viimasel ajal kombeks, siis on veidi ebamugav.

Postituste ajaline ja lokaalne sortimine annab tulemust ainult selle teema puhul ja sedagi seniks kuni sa selles teemas oled.

Hüppamise funktsiooni on võib olla mõnel juhul vägagi otstarbekas kasutada, aga kui sul on selge siht silmade ees, kas on siis mõtet hakata naabrimehega juttu ajama. Kiiremini saab kohale siiski otse ja lapates.
Post Reply

Return to “Arvutid ja filateelia”